Toiminta

Alkuaikoina järjestettiin usein nelipäiväisiä leirejä, jolloin kaksi ensimmäistä päivää oli varattu valmennusrenkaan jäsenille ja kaksi viimeistä päivää oli kaikille tokoharrastajille avoin yleisleiri. Alussa ulkomaalaiset kouluttajat jakoivat oppia myös yleisleirillä. Nykyisin valmennusrenkaalla on kaksi viikonloppuleiriä renkaan jäsenille, yksi keväällä ja yksi syksyllä. Vuoden varrella jäsenet, myös pyrkivät järjestämään vapaaehtoisia kimppatreenejä tms. renkaalaisille.

Valmennusrenkaan vakio kouluttajan roolissa toimi vuosien ajan (2004-2012) John ”Jonte” Eklöf. Hän valitettavasti menehtyi vaikeaan sairauteen vuonna 2013. Vuosina 2012-2014 renkaan leireillä oli vaihtuva kouluttaja. Vuodesta 2015 lähtien Jonten työtä renkaan valmentajana on jatkanut Christa Enqvist-Pukkila.

Leireillä saa hyvän tilannekartoituksen siitä, missä mennään sekä vinkkejä jatkoon. Usein leiriläiset tekevät viikonlopun aikana harjoituskilpailun, jossa kirjataan ylös kaikki plussat ja miinukset, mitä koirakon työskentelystä löydetään. Lisäksi pureudutaan omavalintaisiin ongelmaliikkeisiin. Koska yhteinen kokoontuminen on vain kahdesti vuodessa, suurin koulutustyö tapahtuu kotona ja omissa treeniporukoissa. Toiselle leireistä on mahdollista päästä kuunteluoppilaaksi.

Näistä koulutustilaisuuksista sekä kuunteluoppilasleireistä tiedotetaan renkaan internetsivuilla sekä facebook-sivustolla.

Advertisement